אפשר לבצע בדיקת סטורציה גם בבית

בדיקת סיטורציה

שתפו

עד לפני שנים מספר, בדיקת סטורציה ניתן היה לבצע רק במרכז רפואי או בקופות החולים. לצורך הבדיקה נדרשה נוכחות של אחות או נוכחות של רופא ונדרש מכשור שלא נמכר לאנשים פרטיים. כיום, הציוד המתאים כבר הולך והופך לזמין, גם עבור מטופלים ונבדקים בסביבה הביתית. פשטות התפעול מאפשר ביצוע גם ללא עזרה, לאחר קבלת הדרכה מתאימה. 

האם בדיקת סטורציה כואבת?

בדיקת סטורציה נועדה לענות על שאלה חשובה – מהו מצב רמת החמצן בדמו של החולה. התשובה לשאלה הזאת חיונית משום שכאשר רמת החמצן נמוכה מדי, יש לקבל טיפול ללא דיחוי. במידה וקיימת ירידה מסוימת, ניתן לעשות שימוש באביזרים ופתרונות ייעודיים . ורק כדי שהדברים יהיו ברורים – לא מדובר בבדיקה כואבת. המכשיר עשוי להיות דמוי אצבעון אשר מניחים על האצבע. אולם, בניגוד למה שניתן לשער, אין צורך בדקירה של האצבע או מתן דם. זיהוי רמת החמצן מבוססת על בדיקה לא פולשנית, לא כואבת ולא מציקה. כמו כן, מדובר בבדיקה קצרה שאחריה מתקבלת תשובה על הצג. 

באילו מצבים נדרשות בדיקות רמת חמצן בדם 

בדיקה של רמות החמצן בדם תידרש במצבים שבהם החולה או המטופל סובל מתפקוד לקוי של הריאות או של מערכת הנשימה. חולים בדלקת ריאות, אנשים שסובלים ממחלות כרוניות, קשישים שסבלו בעבר מסיבוכים של מערכת הנשימה, אנשים הסובלים ממחלת לב, אלרגיות קשות ואסתמה – כל אלה צריכים לנטר את רמת החמצן. רמת החמצן מוצגת בשיעור של אחוזים. במידה והרמה יורדת מתחת לסף, נדרש חמצן בדחיפות. ירידה נוספת עלולה לחייב פינוי לטיפול רפואי. 

פתרונות לרמת חמצן נמוכה בדם 

מחברת קר מדיקס, המספקת פתרונות רפואיים, אביזרים אורתופדיים, כיסאות גלגלים וכיוצא בזה, מספרים כי ישנם פתרונות ביתיים לרמת חמצן נמוכה. כלומר, אם בבדיקה ביתית מתגלה כי סטורציה ירדה מתחת לסף התקין, ניתן להשתמש למשל במחולל חמצן ביתי. ישנם פתרונות מספר מסוג זה, חלקם מתאים גם לשימוש מחוץ לבית, בזמן נסיעה וכדומה. לאחר מתן חמצן עשיר, ניתן לערוך בדיקה נוספת וכך לוודא כי מצבו של המטופל משתפר. 

עוד כתבות שיוכלו לעניין אותך...

כורסא גריאטרית
מאמרים

מהי כורסא גריאטרית ומהם יתרונותיה ?

הקדמה: מהי כורסא גריאטרית ? כורסא גריאטרית הוא מכשיר רפואי שנועד לסייע לקשישים עם בעיות ניידות. זה עוזר להם להיכנס ולצאת ממיטה או ישיבה. הוא משמש

דילוג לתוכן